søndag 16. oktober 2011

En sprø kjøretur...

I dag la vi ut øytur i bil. Hovedsakelig for å utforske Gran Canaria, men målet vi hadde satt oss var å besøke en by midt på øya som visstnok skal være kjent for sine hyggelige markeder, Vega de San Mateo. En enkel sak tenkte vi, da øya i seg selv ikke er altfor stor... VEL! Det begynte i det små, med slakke kurver og endte opp i helt hinsides ulendt terreng, med voldsomme svinger og bratte juv. Vi brukte "litt" tid på få kilometer kan du si! Så da vi kom over en vei på kartet som viste gulvei (oversatt: secondary road), tenkte vi umiddelbart snarvei!, men det skulle vise seg å være skammelig feil!
I hvert vårt hodet begynte vi rask å ane at dette ikke var "vår vei", men da vi delte tankene, var det for sent å snu. Det er lenge siden adrenalin-nivået har vært så på høygir! Først og fremst var veien ikke beregnet for møtende trafikk, og kanskje ikke i det hele tatt beregnet for bil typen den vi har til disposisjon:


For vi var virkelig langt forbi fjellheimen, vi hadde nettopp havnet oppe langs eggene... På denne smale, og svært lite oppdaterte, veien snodde vi oss i sikksakk oppover toppene vi så intetanende snakket om nede i dalen. Plutselig kjørte vi side om side med toppene, med juv på over tusen meter rett ned på motsatt side. Og nei, det fantes ingen gjerder der oppe, om uhellet skulle være ute. Godt for oss at vi var nærmest fjellsiden da vi allikevel var nødt til passere en liten leiebil, som trolig hadde latt seg lure på samme måte som oss. Men, det overraskende var at det fantes en liten landsby der oppe. Og på kartet var den markert med røde prikker (Oversatt: isolerte hus. Ja, den ser jeg).
Turen gikk heldigvis bra, men vi rakk nå aldri frem til målet vårt. Og når vi endelig kom ned til fredelige Maspalomas, var vi møkka lei svingete veier og hissige spanjoler bak rattet. Så det blir nok med denne turen og imorgen blir det shopping i steden, jippi :)

Noen bilder fra turen:



Nyplukket frukt til salgs langs veien.


Spanjolenes utmerkede energinett....

Vel nede blant sivilisasjonen igjen var det et mammahjerte som var glad for å gi engelen grøt på trygg grunn :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar