søndag 25. september 2011

Loppis i Slagenhallen

Det er en egen sjarm over det å gå på loppis. Å stå i køen utenfor, kan for mange virke på kanten ivrig, men det er en sjarm over det òg. Der kommer man i snakk, om så enkle ting som været eller andre ting som opptar en. Folk er så blide og forventningsfulle i køen på loppemarked. En god start på den første dagen av en lang og deilig helg.
 Det finnes ikke lenger et eget folkeslag som går på loppemarked, nå går vi alle dit. Og det er så mange som finner akkurat det de er på utkikk etter. Feks. så jeg i går en dame fra Litauen brøyte seg frem og formelig "kaste" seg over en lang vase av glass med en trist lang stilk av en plastblomst oppi. Vasen hadde et stort skår, men akkurat denne vasen skulle hun ha, og det fikk hun. Et par andre eldre fruer kranglet om en tallerken de begge mente å ha lagt hånden sin på først. Og etter litt megling fra hun bak bordet, kunne de vende nesen hver sin vei. Den ene med tallerkenen, den andre med en annen glassgjenstand som tydeligvis var et godt nok plaster på såret. 

Så denne helgen var det altså duket for nok et loppemarked i Slagen samfunnshus. Og jeg var på plass.


 Slike broderte bilder er jo veldig i vinden for tiden. Gunnar tok en rask titt og sa: så fiiin (!), da jeg viste den til han. Mulig han ikke fikk helt med seg hva jeg viste, da han var svært så oppslukt av en Manchester United kamp??? Men, man må jo ta og gi i et forhold, må man ikke ?? Hihi ;)


 KNALL! En helt inntakt vinterpose for små bebisser i tyrkis kordfløyel. Skikkelig retro 80-talls. Ikke en flekk eller flenge. Nå har den vært i vaskemaskinen og henger til tørk. 15 kroner.



Disse små skålene har bilder fra ulike steder i Danmark. Og er produsert av Kjeld Bonfils. Skriften bak skålene forteller hvilke steder som er avbildet, og i hvilket år de ble produsert. Bak hver skål er det et lite oppheng, slik at de enten kan henges på veggen, eller brukes til feks. telys på et festpyntet bord. 10 kroner for alle fire.


 Denne flotte leksaken falt umiddelbart i smak hos lille engelen. Med noen nye batterier, er den helt som ny! Her fins det lyder og melodier for enhver stemning. Kanskje jeg angrer litt nå i ettertid, for det er MYE lyd i den... Men, gleden å lese i øynene hans når han hamrer de små tykke hendene sine på tangentene er verdt all lyd i verden :) 15 kroner.


Søt søt nattpysj, som han kan gromme lenge i på rolige søndagsmorgener.


Denne jakken er vel ment for små jenter. Og der skal jeg være realistisk å la den forbli det. Men, for den femmeren den kostet kunne jeg ikke la være...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar