tirsdag 31. januar 2012

What you see....

.....is a Hyundai!

Nå oppfører jeg meg nesten på kanten mot det maskuline. Men, vi har kjøpt ny bil og jeg har selvfølgelig en brusende glede over det. Ikke på linje med min søte mann, for han har virkelig ikke tenkt, snakket, drømt & snakket igjen om annet den siste tiden.
Så i går ble kontrakten signert, og om en uke har vi  (forhåpentligvis..) bilen i garasjen.

Det skal bli en ny verden med stasjonsvogn. Fra en liten, men høyst oppegående og trofast Peugeot, til en bil med bagasjerom som virkelig har plass til barnevogn, bakseter med plass til barnesete uten å måtte krølle knærne i førersetet og panoramatak med utsikt til stjernene, skal hverdagen mon tro bli litt enklere :)

Hvit i farge og med racer felger ( for det ville Gunnar ha) er vi snart på veien.

Og vi er i hundre!





(bildene er hentet fra google søk)

Kan forsikre om at dette er det eneste dere må lese om biler her, om så skulle være blir det av mitt lille vidunder; bobla mi Helmer. Men, han er mer som et klinodium å regne. Han er i allefall ingen vanlig bil :)

Klem!




mandag 30. januar 2012

Fotokonkurranse

Frøken fabelaktig med bloggen maiaslilleverden, har en fotokonkurranse på gang med fantastiske premier fra Nikon Norge. Så i dag har jeg hengt meg på og håper på vinnerloddet ;)
I tillegg har jeg funnet en ny skjønn blogg å følge, alltid gøy!

Sjekk ut bloggen hennes: Her

Jeg ble tipset av søte Maria med bloggen: Banebakken.blogspot.com

Her er mitt bidrag:




Vår; velkommen om litt..

Om ikke lenge springer knoppene ut og våren er tilbake med alt som der hører til.
Den fine tiden når kveldene blir lysere og alt våkner til liv fra en isdekket dvale.
 Jeg var nær ved å tro at den banket forsiktig på døren her i dag, da Gunnar trodde han fant en hestehov  i veikanten som viste seg å være fastfrosset gult papir.... 
Vi ler enda :)
Men solen skinner, så en liten følelse av vår er det jo.

Men, når våren virkelig melder sin ankomst, står husmaling for tur. Etter en høst med hull i veggen (grunnet oppussing), slitasje fra stillas og tykt belegg med sagflis, er det på høy tid å gi huset en ansiktsløftning. At huset har skogen som nærmeste nabo, setter jo også sitt preg, og når det nå vokser grønske på veggen vil jeg skamme meg om vi ikke gjør noe med det.

På Fargerike Meyer i Halfdan Wilhelmsens Allè fikk jeg verdifull hjelp & råd. 
Vi vurderer å bytte fra hvitt til en grånyanse som er mer "skogsvennlig". Og Jotuns fargekart gir meg jo et hav av nydelige farger å velge i (som ikke gjør prosjektet særlig mye enklere...). 
Vinduslistene skal males i egghvit om huset blir grått. For etter uker med erfarne malere i huset, har jeg lært ett og annet om farger. Egghvit heller mot det grå. 
Da er i allefall en ting i boks :)

Så det blir mange turer i området for å hente inspirasjon. Skal hushjørnene males i en annen farge, skal garasjedøren få sin egen og skal den gamle unike teaken ved inngangen beholde sin elegans? Eller skal huset rett & slett bare få være hvitt som det er i dag...

Som du skjønner, er det i grunn greit at vi har noen måneder igjen på å bestemme oss, for dette kan ta tid! 




Som du selv kan se, er det på sin plass med en vask & et strøk maling. 
Selv fuglehuset trenger et malingsstrøk her i gården... :)

God mandag! Nye uke, blanke ark :)
Klem


torsdag 26. januar 2012

Noen justeringer & happiness

Har min første alene kveld på over ett år! Og det er på høy tid med pusling til langt på natt. Litt vin & musikk er luksus akkurat nå. Alle har det bra! Ola er hos Mimmim & Bombom, Gunnar på vakt og jeg: hører på Foo Fighters.... Skulle tro man ønsket stillhet for ørene, men Foo Fighters rocker!
Yohoo, digger!

Har hengt opp bildegalleri hos Ola.
( håper det er i høyden han ikke rekker.. For har ikke målt ).
 Men, hva så... 
Alt som gleder han, gleder meg :)


Trerammene har fått sin plass på den hvite veggen. Og en nydelig blomsterkrukke i rosa keramikk jeg fant til halv pris på Home & Cottage  i dag, gjør  seg vakkert på den gamle skjenken. Gleder meg til tid for narsisser, de skal garantert få plass!
De er vakre.
VÅR!


Går inn i min første nattevaktshelg på leeeeeenge. Ensbetydende med dvale...
Tro det hvordan man vil, men er ikke så skeptisk.
Har de fineste kollegene. 
Ønsker dere alle god helg med skiglede & moro ! Ses til uken!

Klem!

tirsdag 24. januar 2012

Et par nye innkjøp & en skatt fra langt ned i en pappeske.....



Rustikke trerammer frisker opp en naken hvit vegg. Fra Palma i Rådhusgaten, Tønsberg. Og på halvpris bordet ble det to av samme slag.  
Fine på veggen med naturskjønne bilder. 
Så nå gjelder det bare å ta kameraet med på tur og knipse i vei. Med mann & barn, og kanskje i den nye pulken fra finn.no (som forøvrig ble kjøpt i august... For så lurt å være tidlig ute og ha alt på stell ;).



Lette i noen gamle bortgjemte kasser i går, og der kom jeg over denne herlige & helt klart spesielle "hjort i solnedgang" lampen fra loppis. Fant den for mange år siden til en slikk og ingenting, og syntes ikke den var spesielt lekker da, men et slikt unikum kunne jeg ikke la gå fra meg. Spesiell som få og med gammel solid messing, gir den et mektig lys hvor en lett glir tilbake i tid. Til stor glede for pappa`n i huset hehe
Så den ble med på lasset hjem den gang. 

I går fikk jeg plutselig tilbakemelding på en gammel og passiv finnannonse, en jente som ville ha lampen. Så jeg fant den frem, tørket litt av den og innså at den av alt kan jeg ikke gi fra meg. 
Om den må ligge i esken litt til får jeg heller tenke på, men en dag kan den fint pryde et barnerom i en fargerik hylle for eksempel :) 

Ha en fin kveld og natt alle, setter kjempe stor pris på at så mange er innom siden min :)
Klem



fredag 20. januar 2012

I påvente av loppis...

.... var jeg i går innom butikken 13, på hjørnet ved sykehuset. Og der fant jeg, til stor glede, Olas nye vegglampe. Av god gammel årgang, retrorød og med 3 små plastblomster hvor lyset skinner gjennom. Kjempe fornøyd, og ikke dyrere enn 160 kroner :)



God helg, og gøy om det blir litt snø!
Klem



onsdag 18. januar 2012

Ny sofa :)

Så har vi fått ny sofa. Etter 2 år med fjær over omtrent hele stuen, og daglig støvsuging, har vi fått ny lik sofa etter reklamasjon og god kundebehandling hos Home & Cottage. Sofaen Newport er det overhode ingenting i veien med, en deiligere sofa kunne vi ikke fått, men den første utgaven slapp uoverkommelig mye fjær. Fra vi ble oppmerksom på vår reklamasjonsrett til ny sofa var på plass i stuen tok det 2 måneder.
 Så nå er vi et fornøyd kjærestepar som grommer oss i ny myk sofa :)




Enkelt hvitt bord fra Ikea med et par nødvendige oppfriskninger :)


Ola digger den nye bilen sin. Det er mest stas når mamma skyver bak, for bitte små ben er litt for korte til de store turene enda. Gøy er det iallefall å skyve bilen foran seg og øve seg på to ben :)



Puh, litt slit å være tilbake på jobb for begge. Men, så gøy òg. Gode venner på jobb skaper smil i gangene. Og Ola koser seg med Trym.
Nå er rolig velfortjent kveld :)

God natt.


mandag 16. januar 2012

Endelig begynner vi å komme i orden i annen etasje. Et herlig rom vi ikke angrer et øyeblikk på at vi investerte i. En helt ny etasje til glede for store & små. Ola elsker lyden av sin egen stemme her oppe, det lager slik et fint ekko når han utforsker de høyeste tonene. Og kveldene i sofaen  med bare føtter på pipa, varmer når gradene synker utenfor. 

Havet i horisonten, er bonusen. Nå kan vi skryte av sjøutsikt der borte i det fjerne :)





En egen sovealkove har alltid vært min drøm. Jeg syns det er så koselig, at jeg nesten er på vei til å bygge en på soverommet vårt også. Med tiden vil den helt sikkert bli et populært overnattingsted for små gutter :)


Sykroken er på plass. Nå mangler bare den riktige stolen, som jeg dessverre ikke har funnet enda... Kom over noen slitte Arne Jacobsen stoler på finn, men uheldigvis var de alle solgt da jeg oppdaget dem. Kjempe leit! Hadde jo innredet med den i hodet. Så jeg er fremdeles på leting etter den perfekte stolen. Og det kan godt hende jeg faller på Tolix stolen som jeg så lenge har ønsket meg...

Tolix stol- Off White
(bildet er fra Lune Hjems nettsider).


Og så et par bilder av Olas nye innkjøp. På salg så klart :)


Converse til jul for tøff gutt :)

God mandag og fin uke!
Klem.

fredag 13. januar 2012

En titt i min vintage garderobe

I dag har jeg hatt en liten opprydning i garderoben. Prøver å fylle mitt nye "walk in closet" på loftet med klær under kategorien fest & moro :) Fra jeg var liten har jeg hatt en spesiell interesse for klær litt utenom det vanlige. Luer og vesker er selvfølgelig også godt representert... Ikke alt er like lekkert kan jeg se. Men kaste, det kan jeg jo ikke. For kanskje kanskje en dag.....  
Er jo gøy med det spesielle, og du er garantert å være alene om antrekket på festen.

Gjerne ta en titt :) 















Ønsker alle en fin helg. 
Klem

tirsdag 10. januar 2012

SALG av herlige barneklær!

Jeg må repetere meg selv, men barneklær har bare blitt så utrolig mye mer stas enn shopping til meg selv.. Hvem skulle trodd...?? Etter noen timer alene som egentlig var forbeholdt nye antrekk til meg selv, kom jeg hjem med hendene fulle av poser, og kontoen ganske tom. Beskjedent tilskudd til min egen garderobe, men masse nye fine klær til Ola ble det. 

Her er en splitter ny vinterjakke fra Cupcake til halv pris. Barnas Hus, Sandvika Storsenter. Jeg vil anta det lyste gull i øynene mine da jeg kom over jakken. Etter min mening er vi ikke særlig bortskjemt med utvalget av unike barnebutikker i Tønsberg, så det er alltid moro å finne skatter på salg i andre byer.

Å handle barnetøy frem i tid har jeg lært av gode venninner, mer erfarne enn meg selv. Og tipset er verdt å sende videre. Her kan man virkelig gjøre noen kupp til priser for de gjennomsnittlige :)



Vinterbukse fra Helly Hansen i str. 2 år . Fin i barnehagen når den tid kommer. 


Ull ull ull. Kan ikke få nok! Og hva er vel bedre enn å handle det på salg.  For det kan fort bli en dyr nødvendighet.


Jeg vet det kan virke litt råflott med luer til et hvert antrekk. Men med 70 % er det nesten som jeg suges til kassen med luene i hånden. Og gjennom den nødvendige utsilingen ved kassen, greide jeg ikke å legge fra meg noen av de. Så egentlig kan man vel spørre seg om det ble spart noen penger her...




Regnsett str. 2 år, igjen med en barnehage tanke bak.


Dressen fra Småfolk kjøpte jeg i Kragerø på sensommeren, da Kine & jeg dro på hyttetur med to små bebiser. Mener å huske den var satt ned 70 %. 
Nå kan den endelig taes i bruk. For jøss så fort de små vokser :)


Må jo innrømme at jeg fant et par scoop til meg selv også. Hold dere fast, for jeg fant det på Barnas Hus. Tre par rosa & hvite Nike sokker til 39,50 kroner. Kjekt med små føtter, blir så mye billigere. Så nå skal garderoben fornyes, ut med det gamle, inn med det nye. Hurra ;)

God kveld! Klem