onsdag 30. november 2011

Julepynt


Gamle sandkakeformer i aluminium fra antikvitetshandleren på Volden. Godt kjøp for en slikk & ingenting :)



Skjønne på et julepyntet bord.

tirsdag 29. november 2011

I dag har jeg fått ånden & kreativiteten over meg, så når Ola våkner av formiddagsluren sin går turen til Maxbo. TV bord er neste prosjekt på listen.
Håper det blir som jeg ser for meg!(Og håper det faller i smak hos TV ansvarlig i huset...).
I mellomtiden ønsker jeg alle en fin dag i dette litt uvanlige vinterværet :) Klem!










Ps; ser at jeg har fått med en liten s i Tonjesperler, gikk litt fort i morges ;)

søndag 27. november 2011

Advent


Nå er den endelig over oss, ventetiden. I dag kom julestjernen opp i det nye vinduet i annen etasje, og med den; julestemning!
Nå mangler bare litt snø, som dessverre ser ut til å la vente på seg en stund til. Så mens vi venter, kan mørke ettermiddager gjøres lune med levende lys i huset :)


I år ble det en enkel adventsløsning. En som ikke er altfor utfordrende å holde i fred for en nysgjerrig pode med lange armer.. 
På et fat fra Wik & Walsøe skal dagene telles ned til julaften.




God søndag, bare 27 dager til julaften :)



lørdag 26. november 2011

Fantorangen

I går ettermiddag kom mormor & Ingvar med en overraskelsespresang til Ola: den populære barnetv Fantorangen. Det utløste gledeshvin blandet med skepsis, da den virkelige Fantorangen viste seg på tv`en. Ikke lett for en liten å forstå at den samme fantorangen plutselig kunne ta og kjennes på :) Etter en liten stund ble det morsomt å kaste Fantorangen gjentatte ganger på gulvet og det ser ut til å være like morsomt i dag :) Søt!

Fredagskos


I går var vi samlet stort & smått i Karlsebakken.
Koselig!

Takk for en kjempe fin formiddag :)



I morgen er det første søndag i advent, og jeg har så smått tjuvstartet. Endelig kan jeg lete frem alt det skjønne som har ligget gjemt & glemt gjennom året. I min natur ligger det en iver etter romjulssalg av julepynt. Et stort høydepunkt. Og når eskene med julepynt endelig kan taes frem igjen, fylles huset med gode følelser, lys og  farger.

God første søndag i advent :)


onsdag 23. november 2011

Ta naturen med inn! 
Med gummistøvler og sagen i hånden bar det i dag til skogs. I den lille skogen bak huset vårt fant jeg et bjørketre med grener lave nok til at jeg kunne stå på bakken å sage. Vel i hus, fornøyd med mitt nye tilskudd til hjemmet, var det frem med borr, hammer og spiker. Resultatet ble lampeoppheng av beste kvalitet.   

Gratis & veldig enkelt :)


Ideèn er hentet fra et interiørmagasin. Og med godkjenning fra pappa`n i huset, ble det gjennomførbart. Nå beundrer jeg vår nye veggpynt :)


tirsdag 22. november 2011

Søstrene Grene


I dag var avreise for svigermor med toget fra Drammen. Så jeg benyttet anledningen til julegavehandel på Søstrene Grene på Gulskogen. En lun butikk med søte priser. I den spennende labyrinten av fargerike varer fra hele verden, kan man drømme seg bort i lang tid. Verdt et besøk. Tips; Sett av god tid! Det er en stor benk til mann og barn på utsiden av butikken ;)



Her var mange gode julegavefunn :) Fant denne hjorten av tre til 20 kroner. I salghjørnet av julesaker fra i fjor. Beholder den selv, for julegavene kan jeg selvfølgelig ikke vise bilder av ;)
Søstrene Grene <3

mandag 21. november 2011

Cupcake

Flere dager nå har jeg ventet spent hver gang postbilen kommer oppover gaten. Og i dag fikk jeg endelig pakken i posten, JIPPI :)
Kjøpte ny Cupcake jakke til Ola på finn (200 kroner), da den han har begynner å bli for liten. Er helt forelsket i disse jakkene. At vinteren ikke fryser av oss nesene riktig enda, gjør meg ingenting. Med en god varm genser, ullstrømpebukse under olabuksa og en lue som ikke kan trekkes av, kan han bruke jakken litt til. Med den nye fra Cupcake har Ola vårantrekket klart i skapet. Yuhuu :)




Og når vinteren kommer over oss, og gradene kryper under null, kan jeg kle han i den nydelig hjemmestrikkede ulldressen fra farmor :) 

Hjemmestrikket = herlig!


lørdag 19. november 2011

Etterlengtet lampe



Denne lampen forelsket jeg meg i for lenge siden. For de av dere som har lest tidligere innlegg; jeg greide ikke å glemme den! Jeg rotet frem de siste kronene fra "finn-garasjesalg boksen" min (her ligger penger fra saker og ting jeg har solgt tidligere og som er øremerket Tonjes ønskekjøp UTEN dårlig samvittighet), og la til det restrerende. Og i går kunne jeg glede meg over at lampen endelig har blitt en del av hjemmet vårt. Den skal få henge på veggen over sybordet, med sin nydelige turkise sjarm :)




Lykkeboksen min :)

fredag 18. november 2011

Jeg hadde en gammel tallerkenhylle stående i garasjen. Fant den på et loppemarked hos en dame i Høyjord for en tid tilbake. Jeg fantaserte om å sette den i stand, og henge den på rommet til Ola når han blir større, til oppbevaring av små duppeditter. Men, i det tempoet den lille karen har, har jeg innsett at det både er uansvarlig og lite barnevennlig med tanke på de tunge skuffene. Så nå er den forvandlet til en sysaker-hylle. Stående i høyden, langt unna små barnehender.


Jeg malte den i samme farge som bordet. Arbeidet var tidkrevende, men jeg gledet meg til hvert nye strøk. Alle de små rommene ble møysommelig dekorert i fargen som ser ut til å ha blitt min nye favorittfarge denne høsten (S 8000-N). Noen av skuffene skjulte små røde lokk. Jeg snudde skuffene slik at lokkene vender ut, og på den måten synes jeg det skaper liv i det mørke.



Det mangler dessverre to skuffer i hyllen, men her er ideell plass til oppbevaring av sakser, blyanter og andre lange redskaper som ikke får plass i skuffene.
Har vært på systol jakt i dag, og det tar visst tid å bestemme seg her ;) Men, stolen skal iallefall ha et lyst utseende og friske opp den lille kroken.

tirsdag 15. november 2011

Gleder meg til å vise frem mitt nye og snart ferdigstylede sybord. Imellomtiden, mens malingen tørker (så på boksen da jeg kom hjem at den var overmalingsbar etter 16 timer! Kjære vene, trodde det var 
80-talls!!) kommer et lite innslag fra soverommet vårt. Den ene veggen er malt i en spennende italiensk sølvfarge, som glitrer når solen skinner inn. 



Nå har vinteren kommet til Tønsberg! God tirsdag alle sammen. Jeg skal bruke dagen til lang trilletur og maling av skrivebord, JIPPI.

fredag 11. november 2011

Nissegutt

I går forberedte jeg meg mentalt på første nattevakt på over ett år! Følelsen var litt vemodig, hvor ble det av alle månedene?? Alle med barn kunne fortelle at tiden flyr med baby i huset, og jeg tenkte vel bare "jaja" den gangen. Men, det er virkelig sant! Om noen dager er Ola 9 mnd. Han er ikke lenger den lille bylten som lå inntil mamma`n sin og sov på brystet. Nå er han overalt! Men, så koselig det også er. Nå ler han av meg når  jeg lager rare grimaser eller hopper rundt han og danser til Fantorangen. En herlig klukkende latter med et gap av to små og to STORE Flode-tenner :)

Så i går hadde vi en fotostund. Tema: julekortmotiv. Aldri har jeg vært særlig flink med julekort, men det er jo nok en ting som endrer seg når man får barn.







Etter omtrent 80 bilder ble vi fornøyde. Nå gleder vi oss til jul!

onsdag 9. november 2011

Baltazar fra Home and Cottage


Med sofaen innlosjert har vi fått en ny favoritt plass i huset. I går nøt jeg kvelden med Greys i fred og ro. Ola er vandt til lyd fra tven, og for å gjøre overgangen så myk som mulig og kvelden rolig, hadde jeg like gjerne tven på begge steder. Ganske spesielt med Greys i ekko... Ingen stor anbefaling. Men, hva gjør man ikke for barna sine og litt tid til seg selv :)



Er kjempe fornøyd med sofaen. Enkel og stilren, og en herlig brun farge. Nå tripper jeg etter å få bordet hjem. Enda noen uker til levering, så foreløpig har jeg kommet opp med en midlertidig løsning. En benk fra Sofies Villa på Teie. Søt i seg selv, upraktisk som bord egentlig.

I morgen skal jeg besøke en dame i omegn. Hun selger et skrivebord på finn som jeg lurer på å kjøpe. Tenker å male det i en mørk grå farge og bytte knotter på skuffene. Fin pris og kreative muligheter. Trenger et sybord... Gleder meg!

tirsdag 8. november 2011

Bord av drivved


Her er bordet fra finn.no. Kjøpte det av en mann i Oslo. Bordet stammer fra HP konzept på Frogner og er laget av gamle planker funnet i fjæra. Det bærer et tydelig preg av sjø, bølger og sand. Passer utmerket inn ved siden av sofaen, under det lille vinduet. Nå kan jeg trekke bena opp i sofaen og så vidt skimte havet langt der ute (nå når trærne har mistet bladene sine :). Sukk. Jeg elsker vår nye etasje!





mandag 7. november 2011

En rask Oslo tur

I dag er Ola og jeg med Gunnar på kurs i Oslo. Bor på hotel med lille poden, som akkurat nå sover søtt ved siden av meg :)Har kjøpt et lite avlastningsbord av drivved på finn.no, skal hjem å møblere det på plass i morgen, jippi! Ønsker deg en god mandagskveld, bilder i morgen ;)

fredag 4. november 2011

En liten smakebit

Nå koser jeg meg :) Fikk sofaen enkelt og greit opp trappen i går, med god hjelp av en kamerat. Sofaen er faktisk et finn-funn, 1 år gammel Baltazar sofa fra Home and Cottage. Kom tilfeldig over den en kveld jeg lette på finn etter en skatt. Vi kjøpte den av ett søtt par, og sparte 7500 kroner! Kjempe fornøyd :)  I dag har vi bestilt et utrolig lekkert stuebord, igjen fra Home and Cottage (er veldig glad i den butikken hihi). Kjedelig med lang leveringstid (5 uker!), men verdt å vente på. 


Sovealkoven! Greide ikke å la være å legge ut et bilde av denne skjønne.  Det gjenstår litt pusling enda, men det viktigste er på plass. Om 2 uker får vi besøk fra Stavanger og her ligger alt tilrette for en god natt med snille drømmer :) Sengeteppet er fra Tinnies Hus i Tønsberg, og lå i utgangspunktet over den gamle stolen i stuen. Nå er stolen "naken", men jeg liker den faktisk slik. Gunnar deler ikke helt den oppfatningen med meg riktig enda. Så kanskje jeg må finne på en god løsning der etterhvert...



Lampen er utrolig stilig! Også fra Tinnies Hus. Den er i utgangspunktet beregnet for et punkt i taket, men med en stikk-kontaktledning fra Clas Ohlson og litt nevedyktighet, var den enkel å skjøte sammen. Og vips, av og på bryter, og utmerket leselys for de som ønsker det på sengen :)
Fargen på veggen er lys lin, kjempe nydelig farge som maleren anbefalte. Taket er malt i egghvit.