tirsdag 27. september 2011

Helmer min


Her kommer et lite skrytebilde av min vakre boble "Helmer". Helmer er 45 år gammel, og går som oftes som en klokke. Så lenge jeg oppdaterer batteriet, er han veldig samarbeidsvillig. Denne sommeren har Helmer stått lagret på en låve hos en svært snill kollega av Gunnar, grunnet lite praktisk bil med nyfødt baby :) Neste vår skal han derimot få installert sikkerhetsbelter bak, slik at han kan ta med mor og barn i sete på små turer i nærmiljøet. Han kommer nok til å bli en god venn for Ola når han blir litt større.

Dette bildet er fra bryllupet vårt i september 2010. Gunnar hadde ingen tro på at Helmer skulle klare å romme en brudgom i dress OG en bobleentusiast av en brud i prinsessekjole, men det gikk over all forventning!! Med et "nygift" skilt i bakruten og blikkbokser i et solid blitema-tau, ble han den perfekte bryllupsbilen. Jeg greide til og med, med god hjelp av feststemte gjester, å forsiktig legge kjolen i bilen og kjøre oss hjem etter festen (for jeg hadde jo babyen i magen :). Forøvrig en helt nydelig dag!

Siden Helmer ikke kommer til å være så mye i bruk i årene fremover, har jeg tenkt til å leie han ut til brylluper. Vi var veldig fornøyd med den lille maskotten min, og fikk lange blikk og lystige tut fra forbipasserende. Hvis du skal gifte deg og er interessert i å leie skjønne bobla mi, så bare ta kontakt! Han vil møte opp nypolert, med eller uten sjåfør :)

søndag 25. september 2011

Loppis i Slagenhallen

Det er en egen sjarm over det å gå på loppis. Å stå i køen utenfor, kan for mange virke på kanten ivrig, men det er en sjarm over det òg. Der kommer man i snakk, om så enkle ting som været eller andre ting som opptar en. Folk er så blide og forventningsfulle i køen på loppemarked. En god start på den første dagen av en lang og deilig helg.
 Det finnes ikke lenger et eget folkeslag som går på loppemarked, nå går vi alle dit. Og det er så mange som finner akkurat det de er på utkikk etter. Feks. så jeg i går en dame fra Litauen brøyte seg frem og formelig "kaste" seg over en lang vase av glass med en trist lang stilk av en plastblomst oppi. Vasen hadde et stort skår, men akkurat denne vasen skulle hun ha, og det fikk hun. Et par andre eldre fruer kranglet om en tallerken de begge mente å ha lagt hånden sin på først. Og etter litt megling fra hun bak bordet, kunne de vende nesen hver sin vei. Den ene med tallerkenen, den andre med en annen glassgjenstand som tydeligvis var et godt nok plaster på såret. 

Så denne helgen var det altså duket for nok et loppemarked i Slagen samfunnshus. Og jeg var på plass.


 Slike broderte bilder er jo veldig i vinden for tiden. Gunnar tok en rask titt og sa: så fiiin (!), da jeg viste den til han. Mulig han ikke fikk helt med seg hva jeg viste, da han var svært så oppslukt av en Manchester United kamp??? Men, man må jo ta og gi i et forhold, må man ikke ?? Hihi ;)


 KNALL! En helt inntakt vinterpose for små bebisser i tyrkis kordfløyel. Skikkelig retro 80-talls. Ikke en flekk eller flenge. Nå har den vært i vaskemaskinen og henger til tørk. 15 kroner.



Disse små skålene har bilder fra ulike steder i Danmark. Og er produsert av Kjeld Bonfils. Skriften bak skålene forteller hvilke steder som er avbildet, og i hvilket år de ble produsert. Bak hver skål er det et lite oppheng, slik at de enten kan henges på veggen, eller brukes til feks. telys på et festpyntet bord. 10 kroner for alle fire.


 Denne flotte leksaken falt umiddelbart i smak hos lille engelen. Med noen nye batterier, er den helt som ny! Her fins det lyder og melodier for enhver stemning. Kanskje jeg angrer litt nå i ettertid, for det er MYE lyd i den... Men, gleden å lese i øynene hans når han hamrer de små tykke hendene sine på tangentene er verdt all lyd i verden :) 15 kroner.


Søt søt nattpysj, som han kan gromme lenge i på rolige søndagsmorgener.


Denne jakken er vel ment for små jenter. Og der skal jeg være realistisk å la den forbli det. Men, for den femmeren den kostet kunne jeg ikke la være...

fredag 23. september 2011

Veldig travel om dagen...

De siste dagene har jeg bare ryddet, ryddet og ryddet på plass. Og tro det eller ei, det gir meg MASSE energi. Er så utrolig deilig å få litt orden i huset igjen. Lørdag om en uke blir det garasjesalg her hos oss i Karlsebakken. Var helt nødt til å sortere litt, diskutere frem og tilbake med meg selv og bestemme meg for å selge unna mye av det jeg ikke trenger eller aldri får bruk for mer. Derfor stiller vi mannsterke neste lørdag. Og kanskje blir det boller og kaffe (om jeg rekker å være husmor oppi det hele ;) Hjertelig velkommen!

Da vi ryddet garasjen her om dagen, kom jeg over et bilde med paspatur. Jeg var helt for å kvitte meg med det, særlig fordi bildet usjenert viste en naken kvinnekropp. Og det egner seg dårlig med små barn i huset :) Men, så kom jeg til å tenke på et hærlig bilde jeg tok av Ola i sommer. Det tok meg 2 min. å forstørre bildet på fotoknudsen.no, og dagen etter var det på plass i rammen med paspatur. Nå henger bildet over sengen til Ola, og det ble så kult! Sjekk:



onsdag 21. september 2011

Entreèn

Oppi all bygging, har jeg omsider fått pusset og malt barneskapet i gangen, kjøpt barnehengere på IKEA og hengt alle Ola`s ytterklær pent på plass. Jeg måtte grunne skapet to ganger, før jeg gikk i gang med selve prikken over i`en; fargen. Jeg fant en gammel malingsboks med egghvit, som jeg for en stund tilbake blandet med en svak gråtone, og resultatet ble dermed hvitt med en anelse av grå. Jeg ble nødt til å pusse skapdørene under med grovt pussepapir, da dører som kjent blir noe trege etter et par strøk maling. Men, det gikk kjempe fint og nå går dørene opp, selv med små barnehender. Og den lille slitasjen som vil komme etter en liten stunds bruk, vil i mine øyne bare gjøre skapet litt mer sjarmerende.




De små rammene fant jeg på et loppemarked i Eikhallen denne helgen, for 5 kr. per. stk. Jeg malte de i samme farge som skapet og fant noen søte "barnekompis" bilder å fylle de med :) Rammene hang jeg i speilet med naturfarget hampetau, slik at jeg slapp å lage hull i den nymalte veggen.
Speilet er et loppefunn fra en del år tilbake :)


tirsdag 20. september 2011

JIPPI, i dag kom trappen!!


I dag kom en hyggelig og flink (!) mann fra tretrapp og bygde opp trappen til annen etg. Så nå er det jaggu ikke lenge igjen til annen etg. er fiks ferdig og klar for og innredes. Det ble sååå fint! Vi går opp og ned trappen hele tiden, kjenner på rekkverket, snuser inn lukten av ny trapp og beundrer det vakre verket. Virkelig verdt hvert øre :) Lille gull har fått sin private base i lekegrinden under trappen, hvor jeg har hengt opp bondegården av tre slik at han kan hale og dra i den så mye han orker. Og det er stas ;)



Glad :)

mandag 19. september 2011

rom 1*2*3

Kjøpte rom 1*2*3 for litt ny inspirasjon til annen etg. i dag, og der fulgte disse gode visdomsordene. Jeg hadde 2 stk. rammer fra Ikea liggende, og ordene passet utmerket i rammene! Søte små detaljer som jeg tenker å henge i sovealkoven, når den står ferdig :)


søndag 18. september 2011

Ja, så var det loppis igjen

I motsetning til forrige helg, var det denne helgen MANGE loppiser. Hele 5 stk..! Hvorfor ikke samkjøre seg litt, blir jo veldig stress for oss loppisentusiaster som gjerne vil være alle steder kl. 10... Men, jeg fikk da omsider besøkt alle, og fant litt her og der. Ikke den helt store fangst denne helgen, mye skrot og små-ødelagte ting (synd at enkelte bruker loppemarked som søpleplass :( Men, noe endte til slutt opp hjemme hos oss ;)


Disse ubrukte små babytøflene fant jeg blant masse klær i Stokke hallen. Her fylte jeg en hel pose med klær til 50 kroner. Fant noe søtt til Ola, og 3 nye jentejakker med lappen på (!). Tenkte å selge de på finn.no eller et garasjesalg feks.




AKEBRETT! Kjempe fint akebrett til små gutter som ikke sitter så bra selv enda. Helt uten skader, og med belte slik at bebissen sitter trygt :) 15 kroner på Ra.


 Jeg har helt dilla på treleker! Denne solide saken fant jeg også på Ra, til 15 kroner. Antagelig er den noen år, men den ser helt ubrukt ut. Og Ola er overbegeistret over sin nye leke ;)


Hærlig! Ekte krystallvase med "beviset" på. Her prutet jeg litt, og vi ble til slutt enige på 30 kroner. Og det er virkelig INGENTING for en krystallvase. Vasen har et litt gammeldags utseende, og vil være nydelig med friske jordbær i, eller rett og slett med en stor mengde godis. Svært fornøyd :) 

fredag 16. september 2011

Jeg hang den på kjøkkenet jeg...

Jeg fikk plutselig ånden over meg og en knakende god ide! Jeg fant frem pussepapir, trelim og la engel for en formiddagshvil, så satte jeg i gang.. Lampen ble nydelig! Etter 1 1/2 time (tenk at han til og med sov så lenge!) var den ferdig. Da hadde jeg pusset og gnidd hver lille krok, og de krokene jeg ikke kom til gjør bare en ekstra liten piff på sjarmen. Så dro jeg og fikk tak i nye, og visstnok "lune" iflg. damen bak disken, pærer til lampen. Og slik ble resultatet:




Nå henger den på kjøkkenet, og gir en.. ja riktig lun stemning. Og jeg er veldig fornøyd, Gunnar passe fornøyd, hehe. Men han ble dog positivt overrasket da han kom hjem fra jobb ;)

Arvegods



Denne lysekronen er arv etter oldemor og oldefar, fra den gang de giftet seg. D.v.s. at lampen er fra 1920. Jeg har igjen fått den av min mormor. Den har stått en tid lagret på loftet her, og nå som vi pusser opp og er i rydde/salg/kastemodus, hadde jeg store planer om å selge den på finn.no. I den forbindelse, børstet jeg støv av den, testet om lysene fungerte og tok bilder av den. Men så slo det meg at lampen egentlig er litt lekker. Ved første øyekast trodde jeg ikke det var min type lampe. Jeg så for meg at den hørte hjemme i en mørk hytte eller et overmøblert hjem med mørke furuvegger, men på kjøkkenbordet, med hvite vegger rundt, begynte jeg å like denne lampen. Så nå lurer jeg på å henge den i trappegangen opp mot annen etg., om ikke annet, bare sjekke hvordan den vil ta seg ut der. Gunnar grøsset selvsagt på ryggen og bare ristet på hodet da jeg sånn helt enkelt la ideèn min frem i en bisetning, og han helte mye mer i retning salg på finn. Men, jeg faller lissom ikke til ro med å selge den riktig enda, for det KAN JO HENDE den blir fin der oppe. Det eneste av oppussing lampen trenger er å lime på den ene "armen", og det skal jeg få til med en liten slant trelim. Samt skifte noen pærer, og det skal jeg også klare. Gøy å ha et så gammelt staselig arvegods i huset sitt :)

Men, jeg må nok henge den opp når Gunnar ikke er hjemme...



torsdag 15. september 2011

Huset vårt står jo, som tidligere nevnt, litt på hodet om dagen. Malerne gjør nå siste finish på verket, og jeg farer rundt og titter på sofa og andre nødvendige ting. Mens engelen sover, har jeg tatt noe nye bilder (blir litt rastløs av å ikke kunne ordne og fikse på plass).



Dette lekre skapet er fra Tinnies Hus, og var en innflytningsgave fra svigermor og svigerfar. Skapet står i stuen vår, og rommer servise og annet glasstøy. Det står som det ble kjøpt, men jeg har "fikset" litt på det ved å henge opp et skilt med skriften LYKKE på veggen i den ene hyllen.
(Tips: skiltet er fra Dags Marked, mye rimeligere enn vanlige interiørforretninger).



Denne kassen kjøpte jeg på opphørssalg, kjempe fin til blader eller bøker. Eller som et lite bord ved siden av en deilig go`stol :)



Denne stolen er et loppefunn. Jeg kjøpte den i den tro at jeg skulle få til å trekke den om, men det har jeg skjønt er over min evne. Så flere ganger har jeg vurdert å selge den på finn.no. Men, så kom jeg på den lure ideèn å legge et teppe over den (kjøpt på Tinnies Hus). Og nå har stolen en fast plass i stuen vår, og den er helt fantastisk å sitte i, nesten litt vanskelig å komme opp av igjen :)


Snart skal jeg gå igang med oppussing av et gammelt anretningsskap jeg har stående i garasjen. Et slikt, ikke for høyt, 50-talls skap med to dører og hyller inni. Tenkte å ta ut hyllene bak den ene døren, og henge opp en stang, slik at skapet vil fungere perfekt til små barnejakker, vinterdresser, barnesko og kurver med votter og luer. Skapet skal stå i gangen og bli en del av førsteinntrykket, så her gjelder det å oppnå ønsket resultat ;) Tenkte å male det i eggehvit, da veggene i gangen er i en varm grå farge. Gleder meg til å¨komme i gang, gøy med nye prosjekter. Bilder kommer senere! 

mandag 12. september 2011

Fretex for en god sak, med myke varme skatter.



Denne jakken hang blant gamle frakker på Fretex Mariero. 300 kroner.


Vakker, elegant og tøff på samme tid. Denne er fra Fretex i Kristiandsand. Jeg måtte gi 600 kroner for den og foret bærer noe preg av mange års levetid. Utenpå er den HELT nydelig. Vakker til fest, eller bare som dekorasjon på et lekkert klesstativ. Med et perlekjede til, er det som å være tilbake på 40 tallet.




Disse sameskoene er jeg utrolig glad i, og de er over all forventning varme! Kjøpte de på Fretex Mariero i Stavanger. Passer like godt til kjoler og fest med og uten strømpebukse, som til hverdagslige ærender med jeans og genser. Skoene hadde røde lisser, som jeg byttet til sorte, men jeg syns de er like tøffe med begge deler. 70 kroner.

søndag 11. september 2011

Fant ingen loppemarked denne helgen, men jeg kom da over et par garasjesalg.

Var litt skuffet over null aktivitet på loppe fronten denne helgen, så håper på noen store innholdsrike neste helg. Men, jeg lette nå igjennom avisen, fant et par garasjesalg og tok med mamma, søster, nevø og lille engelen på tur. Fant tre stykker, men det siste var det desidert merkligste. En eldre herre hadde solgt huset sitt, til fordel for et mindre og mer eldrevennlig sted å bo. Han hadde ikke bare åpnet garasjen sin, men folk snuste rundt i hele huset hans! Stakkars gamle mannen, i mine øyne ble det å tråkke over den private sfære. Folk gikk rundt og pekte på tingene hans og lurte på om ditt og datt var til salgs. Og mannen svarte så godt han kunne. Personlig følte jeg for å holde meg til garasjen, der han heldigvis hadde god hjelp fra en hyggelig dame, antagelig datteren sin. Så jeg endte opp med en nesten ny, 8 trinns lang gardinstige. Kjempe kjekk når hekker og busker skal trimmes før vinteren. 200 kroner måtte jeg betale, men slike stiger er adskillig dyrere i butikken. Så jeg følte meg stolt og heldig da jeg kunne gå fra salget med stigen i hendene. Like stolt følte jeg meg kanskje ikke da jeg forsto at vi fikk et transportproblem med denne kjekke stigen. Men, med en snill nevø på 15 år og litt svekket stolthet fikk vi båret stigen den lille kilometeren hjem. Ikke så rart at vi ble stoppet på veien av en polskregistrert bil som lurte på hvor garasjesalget var, hihi. 


Jeg ble så begeistret da jeg kom over disse barnestolene i tre på et gårdsmarked i Andebu. Nå mangler jeg bare et lite bord, så har Ola sitt eget lille hobbyhjørne på barnerommet. Tenker å friske de opp med en artig farge (tar gjerne imot fargetips!), og se om jeg klarer å bevare de søte Ole Brum motivene. 



Denne gamle brus (øl?) kassen fant jeg på samme marked i Andebu. Fin til oppbevaring av blader eller andre ting når annen etg. endelig står ferdig.


Fant et par godt behandlede krimbøker i Stokke. 10 kroner per. stk.

Fornøyd med helgens fangst. Gleder meg til neste helg :)

lørdag 10. september 2011

Morsom gave fra farmor og farfar i Stavanger.



Denne byggebåten fikk Ola av farmor og farfar da de nylig var på besøk i Tønsberg. Den er fra en utrolig fin barnebutikk i Stavanger som heter T.I.N.Y. Veldig spennende for Ola. Mest for å smake på nå, men når han blir litt eldre og han har blitt kjent med smaken, kommer han nok til å bygge båten i alle mulige fasonger :)

fredag 9. september 2011

Jeg dro på shopping med en liten slant penger, og SE hva jeg fant....




Dette utrolig skjønne babypleddet fant jeg hos Fretex i går, til 129 kroner. Blått på den ene siden og hvitt på den andre, ubrukt og møysommelig brettet sammen. Det var visst en søt gammel dame som hadde vært innom med det, samt et par lignende pledd i rosa til jente. De var til salgs i hennes butikk en gang for en tid tilbake. Men nå som butikken var borte, ville hun heller gi de til et godt formål. Perfekt i vognen til kjølige høstdager :) Og har du en gutt, skynd deg, det var et igjen!


Denne retro-sparkedressen i turkis var på salg hos butikken TRETTEN. Den hang på et stativ til 20%, og jeg betalte hele 16 kroner for den.



Kjolen er kjøpt for en stund siden, da jeg enda ikke visste at Ola ble Ola (...), hos Blåkors butikken på Stensarmeèn. En unik kjole for 50 kroner. Detaljene på kjolen er nesten ikke til å finne lenger. Kjolen er i silke, og svært godt ivaretatt. Den hadde en liten flekk øverst på kragen, men med litt Vanish, forsvant flekken uten å sette et eneste spor av skygge. Og kanskje kommer det en prinsesse en dag, som vil smette inn i kjolen med en sløyfe i lokkene ;)


Nok ett Fretex kupp! 39 kroner og fantastiske pastellfarger. Jakken er i tykt fløyelstoff, og med hette og detaljer i myk kordfløyel. Utmerket utover høsten!


Dette knallkjøpet er fra et loppemarked i Wilhelmsen hallen. Kan tro jeg brøytet meg vei da jeg oppdaget et mintgrønt bukseben i mengden av klær! Og SÅ fantastisk, skikkelig retro 80-talls! Gunnar fikk nesten kaffen i halsen da jeg kom hjem med denne herlige bobledressen. Ikke bare er den mintgrønn, den har også små rosa kantbånd, som forsterker den ordentlige 80-tallslooken! Om den egner seg på en liten gutt kan jo diskuteres, men det skader jo ikke å sjekke om han kler den ;)


Og det herlige er; den er fra H.M. Hvem kaster noe sånt??


Fretex! Endelig, guttegrønn slitesterk snekkerbukse i kordfløyel. 5 kroner.... Passer Ola perfekt. Dessuten, meget godt egent til krabbing.


Hvor nydelig er ikke denne? Også fra TRETTEN, og den kler små gutter med feks. en hvit skjorte inni. Ola er SÅ skjønn i den!


Denne buksedressen er fra Moonkids, og er helt genial! Fretex nok en gang og jeg ga 10 kroner for den! Den sitter så perfekt på babykroppen, skikkelig 70-talls med festlig sleng i bena. Mangler bare et par for store solbriller.. Men, med en stor sommerhatt blir stilen allikevel suveren!


Dette er en hjemmestrikket buksedress i et blå/turkist garn. Kanskje fra en gammel bestemor et sted? Og hun skulle bare visst at den fremdeles er i bruk :) 


Denne olabuksen fant jeg på et loppemarked i Messehallen til 2 kroner. Den er av merket Replay, og i en slitt "utvasket" modell. Skikkelig i vinden for tiden. Litt for stor til Ola enda, men om ikke lenge kan han ha den på med feks. en tøff skjorte til :) Knallkjøp!


Body fra Brurbakken. 2 kroner i Messehallen. Fremstår som ny, ikke en flekk å bemerke, billig vil nå jeg si.


Nok en skjønn kjole fra Blåkorsbutikken til 50 kroner.


Denne bobledressen er fra Fretex. Husker ikke prisen, for jeg kjøpte den sammen med en haug av andre ting... Men, garantert ikke dyr og super utover høsten.


Og så litt til mamma`n. Denne jakken hadde lappen på da jeg fant den på Fretex. 139 kroner. Jeg ser for meg at den vil passe utmerket til en sort kjole på et julebord eller til andre festlige anledninger. Ok, så er det kanskje ikke en jakke alle ville tatt på seg, men jeg elsker slike litt spesielle prikker over i`en ;)


"Kjolen direkte fra 50-tallet". Denne handlet jeg på en bruktbutikk i Horten, som dessverre er nedlagt i dag. Med en tur innom symaksinen passer den perfekt! Slike funn er helt spesielle, og man treffer garantert ingen på festen med lik kjole!

Ønsket med dette innlegget, er å vise at flotte klær ikke nødvendigvis trenger å være dyre. Et årvåkent øye, interessen og enkle syferdigheter, mer skal det ikke til. Og er man ikke så flink til å sy kan man, som i mitt tilfelle, tilbringe en ettermiddag hos mamma`n sin eller en annen god fingernem person.